czwartek, 17 maja 2012

Ciasto z rabarbarem

Przepis pochodzi z Lawendowego domu
Ciasto jest pyszne, nie za słodkie. Takie w sam raz.


Składniki
100 g mąki pszennej
100 g mąki pszennej 
pełnoziarnistej
1/2 łyżeczki sody
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
125 g cukru
cukier wanilinowy
80 g roztopionego masła
150 ml jogurtu naturalnego
300 g 
rabarbaru
Rabarbar pokroić w plasterki i oprószyć mąką. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Potem rozpuszczone masło i jogurt. Na koniec rabarbar. Wymieszać łyżką. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 minut w 190stopniach.
Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Smacznego




1 komentarz: